Over mij

LauraMijn naam is Laura Zirkzee en ik woon in Leiden met mijn man en twee dochters. Sinds 2003 werk ik als leerkracht in het basisonderwijs, met name in de bovenbouw (groep 5 t/m 8). Kinderen zijn altijd mijn passie geweest. Ze zijn open, eerlijk, leergierig en ze inspireren mij op veel gebieden!

Door mijn werk in het onderwijs ben ik steeds meer gaan inzien hoe kinderen onderling van elkaar verschillen en waar kinderen soms vastlopen in de standaard methodes. Ook bij mijn eigen dochters (een tweeling) heb ik gemerkt dat ze ieder een eigen aanpak nodig hebben. Het werd mijn passie om kinderen hun talent te laten ontdekken. Ik wil de tijd nemen en luisteren naar wat het kind te vertellen heeft. Het is prachtig om kinderen te helpen hun talent te ontwikkelen en handvatten te bieden om verder te komen!

Om daar professioneel mee aan de slag te kunnen heb ik na de Pabo een basisopleiding Kindercoach gedaan. Vervolgens heb ik de Master SEN- opleiding (Special Educational Needs) gedaan en ben ik nu gediplomeerd Remedial Teacher, aangesloten bij de LBRT (Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers).

Wat is Leertalent in het kort?

  • denken in mogelijkheden in plaats van problemen
  • individuele begeleiding
  • werken vanuit de kracht van het kind
  • praktische, doelgerichte manier van werken
  • het leren weer leuk laten zijn!!